Thursday, May 13, 2010

A morning at "Spoon café"
Early morning start, 6am, my alarm goes off, one of those talking alarms "it's 6 O'clock, it's time to get up." Accentuating the "O".
I eventually find it and turn it off, slip out of bed, get dressed and tiptoe out of the house. 5 minutes later i pull up infront of Spoon café, 100 m from the main beach and the famous surf spot, "The Wreck" ( * The waves form over a ship wreck)
Rick, the boss, an old ski coach, is waiting for me to open up. I set up the two umbrellas first, and then the heavy metal signs, the chairs and the tables. Pretty hard work!
Next i lay the tables, before having a cuppa and a bite of toast with one of the waitresses who has just arrived. It's 7am. There is always something to do before 7h30 when i can head back home. Folding napkins or towls, preparing cups for coffee, filling up the plates in the front display cabinets with fresh cakes and pies that have just arrived, serving a few coffees or taking a couple of orders for the chef......I can always find something!
7h30, i jump into the van with a cappocino for Yann, and if i'm not working during the day, i won' t be back until 4h30.... to do it all again!!

Today i learnt how to make coffee, i must have made at least 20 coffees just practising...! The chef got a bit bored of drinking bad cappocinos!!!   "too frothy, too milky, too strong....." hahahaha Watch this space!

Un matin au Spoon café

Reveil (trés précoce) 6h du matin, je me brosse les dents, je m'habille... jupe noire et un haut de mon choix, et hop, me voila derriere le volant du van. 5 minutes plus tard je me trouve devant Spoon café, 100m de la plage principale et le celebre spot de surf "The Wreck". ( * The Wreck est connu pour ces vagues qui se forment au dessus d'un bateau naufragé, ou 'a shipwreck'.)
Rick, le patron, un ancien moniteur de ski, m'attend pour ouvrir. Je sors, en premier, les deux paresoleils, et puis les panneaux, les pots de plantes, les tables et les chaises....et oui je fais travailler les muscles...!
Ensuite, je mets les tables avant de boire un café et manger un moceau de toast avec la serveurse qui vient d'arriver. Il est 7h. Il y a toujours quelque chose à faire avant 7h30, l'heure de rentrer. Pliage de serviettes, de tourchons, préarranger les tasses pour le café, remplir les assiettes de sandwhichs et de gateaux avec les nouveuax arrivés du jour, réarranger les boissons dans le frigo, servir quelques cafés, prendres quelques ordres pour le chef......la liste est sans fin.
A 7h30 je quitte le café, une cappocino à la main pour Yann et si je ne bosse pas pendant la journée, je ne serai du retour qu'à 16h30 pour faire toutes les memes choses ...mais en arrière!

Aujourd'hui on m'appris comment faire des cafés, et après la vingtième essaie, le chef m'a dit qu'il ne pouvait plus en boire......je reprendrai demain! hehehe

1 comment:

  1. so good to read you OH! so lovely french
    hadn't been on the blog for a while, and now reading all these australian news with florence + the machine playing really makes me miss you (envy you too of course ^^)
    i'm accepted in Berlin next year, but I (very unexpectedly!!!) succeeded at the test for my communication school, so plans are blurry again... (exept for my summer i'm gonna spend working in MCDONALDS HAHAHA)
    lots of love, almost-21-hannus, say hello to yann, surf well, work well and say hi to OZ for me
    xXx

    ReplyDelete